RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

31 травня

30 травня

Всі новини

В Україні розробили мобільний додаток “Російський корабель, йди нах#й”: що в ньому можна

Софтерна компанія Alty та Генеральний штаб ЗСУ розробили мобільний трекер, у якому можна в режимі реального часу відслідковувати актуальну статистику по втратах особового складу та військової техніки. Також додаток містить набір зручних віджетів для миттєвого перегляду інформації.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Мобільний застосунок запустили на платформі iOS під назвою "Русский корабль иди нах@й" і незабаром планують створити версію для Android.

"Нас надихнула щоденна робота фахівців Генштабу ЗСУ, які старанно оформлювали інформацію по знешкодженню ворожого особового складу і техніки рф в своїй інфографіці. Тому, на волонтерських засадах, ми створили зручний застосунок з набором красивих віджетів для відстеження втрат окупанта і наближення нашої перемоги", - сказав генеральний директор компанії Alty Леонід Горєв.

У трекері можна обрати один з трьох варіантів віджетів за розміром, який буде розміщений на головному екрані смартфону:

  • маленький – відображає дані про втрати особового складу;
  • середній – відображає дані не лише про втрати особового складу й про втрати великої військової техніки;
  • великий – охоплює всю інформацію про ворожі втрати, вказані на головному екрані застосунку.

"Сам застосунок є дуже простим у користуванні. Головний екран відображає кількість втрат по окремих категоріях. Напівкільця у синього кольору демонструють співвідношення знешкодженої ЗСУ техніки ворога до кількості техніки противника, поблизу кордонів України, яка зафіксована станом на початок широкомасштабного вторгнення рф 24 лютого 2022 року і потенційно залишається на території України (напівкільця жовтого кольору)", - пояснюють у Генштабі.

Також у застосунку є мапа актуальних сповіщень про повітряну тривогу в Україні і можливість перерахувати кошти на підтримку ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в застосунку "Дія" з'явилось розширення "єВорог", яке дозволяє надсилати фото та відео, де видно перебування російських військ та їхньої техніки. Така народна розвідка допомагає ЗСУ знищувати противника.