RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Намагається виставити себе благодійником: Росія знайшла винних у блокаді українських портів

Росія намагається перекласти на Україну відповідальність за продовольчу кризу, що назріває, яка стала наслідком блокування українських портів РФ.

Як повідомляє "Інформаційний опір" міністерство оборони Росії надіслало лист президенту Московської асоціації військових аташе (МАМА), президенту Московської асоціації військово-повітряних аташе (AFOA) і президенту Московської асоціації військово-морських аташе (FNOA), в якому звинуватило у продовольчій кризі Україну.

Зокрема, РФ звинуватила Україну в тому, що вона нібито тримає в заручниках іноземні судна і під загрозою розстрілу не випускає їх з портів. У свою чергу, ніхто з представників суден, що перебувають в українських портах, не заявляв про їхнє силове утримання і всі чудово розуміють, що вони є заручниками виключно критичної ситуації, яку створила Росія.

З метою виставити винуватцем ситуації Україну, а себе - "благодійницею", РФ запропонувала "зелені коридори" для виходу іноземних кораблів. Проте на сьогоднішній день судноплавство у винятковій економічній зоні України неможливе через її щільне мінування.

Як повідомляв "Апостроф", віце-спікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударгас заявив, що НАТО або Рада Безпеки ООН мають надати необхідні військово-повітряні, сухопутні та військово-морські сили з метою організації гуманітарних коридорів для постачання зерна з портів України. Іншим дієвим способом є постачання Україні необхідного озброєння для нейтралізації російського флоту у Чорному морі.