RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Андрій Пелюховський анонсував трансформації в українському суспільстві після війни - що зміниться

Останнім часом війна та зведення з фронтів змусили громадян України забути про питання, пов'язані з мирним життям, розвитком економіки та соціальної сфери.

Лідер політичної партії "Сила нації" Андрій Пелюховський питає: "Що далі?", його статтю на цю тему опублікував "Новий формат".

"Нас цікавить те питання, яким задаються мільйони громадян в Україні, але яке обходить стороною влада: "Що ж далі?". Це питання щовечора звучить на наших кухнях. Його задають друзі та сусіди, зустрічаючись біля під'їзду. Його задають у селах та містах, таксисти та перукарі, вчителі та інженери, медики та хлібороби. Що далі? Яку Україну ми отримаємо на виході, після війни?", - пише політик.

Автор констатує: "На жаль, ясного бачення соціально-економічної стратегії розвитку України в повоєнний період уряд не має. Немає розуміння того, як необхідно терміново трансформувати житлово-комунальну сферу – щоб заощадити на енерговитратах і зняти з простих людей тарифний тягар. Ні розуміння того, як необхідно змінити податкове законодавство і як змусити працювати банківську систему - адже при обліковій ставці в 25% бізнес, що залишився в країні, просто помре! Нема розуміння, що робити з експортом – і не лише хліба, а й руди, металу та цілого ряду інших товарів. А як перейти від переважно сировинної економіки до високотехнологічної? А як відновити транзитний потенціал? А як розвивати сферу послуг, щоб довести її питому вагу в економіці країни щонайменше до 1/3?".

Андрій Пелюховський прогнозує: "Я впевнений, що після війни перестануть бути актуальними всі ті політичні партії, які засновані на брехні, фальші та лицемірстві. В українську політику навряд чи повернуться Порошенко та Тимошенко, Разумков та Гройсман, Смешко та Мураєв – я вже не кажу про Медведчука та Бойка, вони залишаться там, у минулій Україні, яка згоріла 24 лютого 2022. Політичні партії та політики, що звикли до маніпуляцій та словесної еквілібристики, померли з електоральної точки зору. Їхній час минув. Вони залишилися у далекій історії. На українське суспільство очікують серйозні трансформації, пробудження від сну і нова тональність діалогу з владою".

Загалом автор статті прогнозує серйозні зміни у суспільстві - аж до зміни країни, філософії політики та управління. Проте він упевнений у тому, що Україна не лише збережеться, а й зможе знайти сили для швидкого розвитку. Зміниться лише якість еліт та якість політиків.