RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Військовим злочинцям не втекти: в Україну привезли відомого "мисливця за нацистами"

У вівторок, 21 червня, в Україну з візитом прибув генпрокурор США Меррік Гарланд. Він повідомив про створення групи, яка розслідуватиме військові злочини росіян в Україні, її очолить один із найвідоміших у Мін'юсті США мисливців за нацистами Елі Розенбаум.

Про це повідомляє "Сегодня".

Головною метою групи є притягнення до відповідальності всіх росіян, які чинили звірства на території України. Її глава, американець єврейського походження Елі Розенбаум, відомий тим, що за результатами його роботи було позбавлено громадянства та депортовано більше ста нацистів та їхніх посібників, які перебували на території Штатів.

Британський історик Гай Волтерс назвав Розенбаума найуспішнішим "мисливцем на нацистів" в історії. Наразі Розенбаум є директором зі стратегії та політики забезпечення дотримання прав людини у новому відділі Міністерства юстиції США.

Група складатиметься з експертів з розслідувань, пов'язаних із порушеннями прав людини та військовими злочинами. Крім того, Мін'юст США надішле ще трьох прокурорів для консультування України.

Читайте також матеріал "Апострофа": Посадити мало: як змусити військових злочинців із РФ заплатити за все.