RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Ворог відмовився від тактичної паузи: експерти назвали причину паніки серед росіян

ЗС РФ відмовилися від тактичної паузи і продовжать масштабний наступ, оскільки побоюються контрударів Збройних сил України.

Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни ISW від 8 липня.

За даними аналітиків, незважаючи на заяву командування ЗС РФ про взяття тактичної паузи, Росія продовжує перекидати на Донбас резервні сили та обстрілює з тяжкого озброєння населені пункти.

Така стратегія, як стверджують в ISW, свідчить про те, що Кремль побоюється контрударів підрозділів ЗСУ.

"ЗС РФ, які завершили захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська, явно потребують відновлення бойової потужності та нарощування сил підтримки, у тому числі постачання, перед початком чергової великомасштабної наступальної операції. Усвідомлюючи небезпеку того, що українці перехоплять ініціативу і перейдуть у наступ, російські війська продовжують вести більш обмежені наступальні операції на Луганському напрямку та в інших місцях вздовж лінії фронту" , - йдеться у звіті аналітиків.

ISW також попереджає про черговий наступ ЗС РФ найближчим часом - концетрація особового складу та бойової техніки перевищить чисельність російських сил, задіяних для окупації Лисичанська та Сєвєродонецька.

У звіті також сказано, що окупаційна армія продовжує вести наступальні дії у напрямку Слов'янська та Сіверська, а також на кордоні Херсонської та Миколаївської областей, де українські війська успішно проводять контрнаступ.

Також читайте матеріал "Апострофа": Обстріл Кривого Рогу та підготовка ворога до наступу: онлайн війни 9 липня