RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Відра малини вам гарантовані: дачним розповіли кілька важливих хитрощів

Кожен садівник знає, що для щедрого урожаю малини треба докласти чимало зусиль. Зокрема, важливу роль грає правильне та систематичне підживлення кущів.

Про це розповів досвідчений дачник Олег Вагін.

За його системою, перший раз вносити добрива потрібно одразу, коли зійде сніг із землі і ґрунт трішки прогріється. Ділянку спочатку треба прорихлити, а потім полити настоєм порошку гірчиці - натуральне підживлення не тільки забезпечить урожай, а й не нашкодить родючості землі в подальшому.

Для настою з гірчиці знадобиться склянка цього порошку на десятилітрове відро з теплою водою. Суміш перемішати та полити нею усі кущі на ділянці. Завдяки цьому молоді пагони швидко ростуть, на них з'являється багато цвіту і, відповідно, ягід.

"Вдруге підживлюю наприкінці квітня — на початку травня. Готуємо розчин пташиного посліду з водою у співвідношенні один до 20 і поливаємо рослини", - наголосив дачник.

Наступне підживлення може тривати із середини травня до середини червня з настою бур'янів. Знадобиться подрібнити кропиву, живокіст, а потім один кілограм суміші залити десятьма літрами води. Настоювати це потрібно 7-10 днів та щодня перемішувати.

"До речі, розчин, який перебродив два тижні, краще розвести у пропорції один до десяти та поділити так, аби на кожен кущик припадало два літри розчину", - порекомендував Вагін.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як закрити вітамінний малиновий компот на зиму.