RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Чорному морі країни НАТО розпочали масштабні навчання з авіацією та десятками кораблів: фото та відео

У акваторії Чорного моря біля берегів Болгарії стартували регулярні масштабні військові навчання "Бриз", які стали першими великими навчаннями в цьому морі з початку повномасштабної війни, розв'язаної РФ.

Про це проінформувало болгарське видання Nova.bg.

За інформацією видання, 26-го навчання ВМФ "Бриз-2022" розіграли сім епізодів на суші та на воді. У "Бриз-2022" беруть участь 11 країн, 24 кораблі, 5 літаків, 4 вертольоти та 1390 військовослужбовців військово-морських сил Болгарії, Албанії, Бельгії, Греції, Італії, Латвії, Польщі, Румунії, США, Туреччини, Франції, а також Військово -морське командування НАТО.

Першим епізодом стало гасіння пожежі, що спалахнула на торговому судні в районі порту "Бургас". У ньому задіяні сили ВМФ, Морської адміністрації та МВС – пожежної безпеки та захисту населення. Корабель "Ахелой", що перебуває на озброєнні в нашій країні, гасить з борту води, а з суші виїжджають машини пожежних служб.

Зазначимо, що РФ зараз тримає в акваторії Чорного моря кораблі, оснащені ракетами "Калібр", загроза ракетних ударів залишається підвищенною як з моря, так і з повітря, і з суші. Періодичний агресор обстрілює Україну з моря.

Нагадаємо, раніше в Україні окупантам, що Чорне море стане для них Мертвим морем.