RU  UA

Кара окупантам з неба: розвідник пояснив перевагу скидання мін із дрону

На війні в Україні використання ударних дронів дозволяє нищити російських окупантів прицільно точно. Завдяки їм українські захисники не дають загарбникам спокою на відстані 5-7 кілометрів від "нуля".

Про це розповів у коментарі "Апострофу" командир групи аеророзвідки, представник Української Добровольчої Армії Ашот Арутунян.

Зараз українські військові ефективно переробляють цивільні дрони на ударні. За словами розвідника, є певні переваги скидання боєприпасів із дронів.

"Це такий сучасний мейнстрім - щось кинути з неба на росіян, які сіли, наприклад, у людей в хаті. Наприклад, якщо це мирна хата, і вони зайшли туди, зайняли її, якщо ударити по ній із міномета, то ти зруйнуєш цю хату. А можна досить прицільно скинути туди якийсь боєприпас. 82 мм міна наносить багато шкоди, але з дрону вона падає дуже точно. Більш точно, ніж із 82 мм з міномету. Теж саме ми можемо сказати і про 120 мм. По техніці працює тощо", - розповідає він.

Розвідник зазначає, що таким чином, ключовою перевагою скидання мін з дрона є точність, тому що оператор бачить безпосередньо ціль і відправляє снаряд безпосередньо в неї. Тоді як у росіян тактика ведення війни - не точкові удари, а масові.

"Але, знову ж таки, це коли ми сіли у позиційно війну і просто не даємо їм спати, не даємо вільно пересуватися вулицeю, щоб вони постійно відчували цю напругу. На жаль, вони нам відповідають тим, що називається коврове бомбардування. Тобто ми знищили три БТР в посадці, а назад прилетіло три касетних боєприпаси по місту. Це така відповідь росіян, це їхня тактика ведення війни. Не точкові удари, а масові", - наголошує доброволець.

Він зауважив, що українці воюють на своїй землі і не можуть залучати таку зброю, яка нищила б міста. Дрони дозволяють працювати на відстані 5-7 км від "нуля", на більшу відстань вже працюють гаубиці М777, HIMARS та "Вільха".

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Армія дронів проти росіян - командир групи аеророзвідки про війну XXI століття