RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Як швидко охолодити пиво без холодильника: три лайфхаки

У спекотну літню погоду багато людей їдуть на природу, щоб влаштувати пікнік. Дехто бере з собою пиво, яке в дорозі стає теплим і, звичайно ж, несмачним. Однак охолодити цей напій можна й без допомоги холодильника.

"Апостроф" знайшов три способи, як швидко охолодити пиво.

Спосіб №1

Потрібно взяти глибоку ємність із товстим дном і стінками, які будуть довго зберігати холод. Налити туди холодну воду, додати лід у пропорції 1:1 і дві столові ложки солі, після чого у миску треба занурити бляшанку або скляну пляшку з пивом - через 3-5 хвилин напій охолоне на 15 градусів!

Секрет у хімічній реакції води та солі: іони хлору та натрію взаємодіють з водою, а для цього їм необхідне тепло. Тому відбувається ендотермічна реакція, у результаті якої молекули забирають тепло з бляшанки чи пляшки.

Спосіб №2

Якщо льоду немає, то допоможе балончик стисненого повітря, скотч і пластиковий контейнер.

Спочатку треба зробити в пластмасовій стінці контейнера отвір діаметром трубки від балончика й проштовхнути її всередину. На дні контейнера варто розкласти пляшки пива і міцно примотати скотчем кришку, а потім з'єднати балончик і трубку й випускати повітря. Уже за хвилину напій охолоне. Ефект Джоуля Томсона в дії!

Спосіб №3

Цей спосіб потребує мінімум засобів та зусиль, адже достатньо обгортути ємність із пивом тканиною (навіть шкарпетка згодиться), намочити тару з тканиною й поставити її на протязі. Процес теплообміну швидко змусить пиво охолонути на кілька градусів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про корисні лайфхаки, як рятуватися від спеки вдома, на роботі й на вулиці.