RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Один ледве тримається на ногах: російським військовополоненим показали відео тортур українця їхнім "колегою"

Весь цивілізований світ вражений звірствами росіян, які вони здійснили стосовно українських полонених в Оленівці Донецької області. Фрагмент нелюдських за своєю жорстокістю тортур одного з українських військових показали полоненим окупантам.

Росіяни це як хвороба CoVID-19, але з однією відмінністю – експерт про теракт в Оленівці

Відео з реакцією полонених солдатів ЗС РФ опублікував український журналіст та активіст Володимир Золкін у YouTube.

На кадрах видно, як росіяни дивляться відео знущань своїх товаришів по службі над українським бійцем, який опинився в полоні. У результаті одному із загарбників стає погано – він ледве тримається на ногах.

"Жахливо, це не по-людськи", - прокоментував кадри інший окупант.

Варто зазначити, що український воїн, з якого знущалися в російському полоні, разом із побратимами утримувався в Оленівці. Бійців готували на обмін, який не відбувся через терористичний акт, влаштований Росією.

Нагадаємо, 29 липня російські пропагандистські ЗМІ звинуватили Україну в обстрілі з РСЗВ HIMARS колонії в Оленівці, де окупанти утримували українських військовополонених.

За інформацією бойовиків, загинули 53 полонених українці, ще 75 отримали поранення. У Генштабі ЗСУ вважають, що окупанти самі влаштували теракт, щоб приховати сліди своїх злочинів та зірвати обмін полоненими.

Пізніше Служба безпеки України оприлюднила аудіоперехоплення, що підтверджує, що обстріл Оленівської колонії влаштували самі росіяни.