Жовті "плічка" на томатах ніколи не червоніють, біла м'якоть під ними щільна і несмачна, тому часто її просто зрізають і викидають.
“Апостроф” назвав три помилки в агротехніці, які можуть спричинити таке явище.
Неправильний полив
Жовті "плічка" на помідорах з'являються при незбалансованому поливі, коли, як кажуть, то густо, то порожньо. Часто це трапляється, якщо після довгої посухи зарядять дощі.
Недостатня кількість світла
Томати люблять сонце, тут краще його надлишок, ніж нестача. Тому потрібно стежити за гарною освітленістю плодів і видаляти зайве листя, яке його затіняє.
Надлишок азоту
При внесенні добрив також потрібний правильний баланс. Азот необхідний цій культурі на початкових етапах розвитку, та й то небагато. Помідори більше потребують калію та фосфору, а перекіс на користь азоту може проявлятися у вигляді жовтих “плічок” на плодах.
Раніше "Апостроф" розповів, як правильно збирати огірки, томати та інші овочі: з хвостиком чи без.