RU  UA

Ще не знищений: нардеп розповів про ситуацію довкола Антонівського мосту

Антонівський міст ще не знищено, він може використовуватися для пересування техніки. Говорити про повне руйнування переправи на Херсонщині можна буде, коли її не зможуть полагодити за короткий термін.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

"За моєю інформацією, він ще має деякі спроможності для того, щоб по ньому пересувалася та чи інша техніка. Він ще не повністю знищений. Повністю знищений навіть за військовими мірками – це коли він деякий час не може бути навіть полагоджений", - пояснив Костенко.

За словами нардепа, міст можна вважати знищеним, коли окупанти не зможуть його полагодити протягом одного-двох місяців.

"Коли він знищений, і його за день полагодили, він має можливість на те, щоб пропускати через нього різні логістичні вантажі. Коли він так знищений, що його за місяць чи два не можна полагодити, і він постійно перебуває під прицілом наших військ, то можна казати, що він знищений. Поки саме про знищення моста в мене інформації немає, є тільки про його пошкодження", - резюмував Костенко.