RU  UA

Без роздумів встромить ніж у спину Москві: журналіст пояснив інтереси Ердогана

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який нещодавно відвідав Україну, веде політичну гру, переслідуючи власні інтереси. Він шукає союзників скрізь – домовлятиметься з Москвою та паралельно підтримуватиме Україну.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив ізраїльський журналіст Сергій Ауслендер.

"Відомо, що Ердоган мріє про Османську імперію, він спить і бачить як її відродити в якомусь вигляді, але при цьому зберегти її європейський фасад, зберегти гарні зв'язки із Заходом і як і раніше торгувати з Росією. Ось він і крутиться, як вуж на гребінці, щоб спробувати з усіма домовитися. Він навіть із Ізраїлем помирився, хоча років п'ять тому у нас стосунки були просто на нулі", - зазначив він.

Ауслендер наголосив, що Ердоган виходить із власної вигоди та вигоди своєї держави. Тому він шукає союзників скрізь, він домовлятиметься з Москвою і паралельно підтримуватиме Україну, бо її підтримує Захід.

"Але за першої зручної нагоди він встромить ніж у спину Москві і навіть не роздумуватиме. Хоча при цьому пускатиме до себе російських туристів, коли їх уже ніде приймати не будуть. У турків підхід у цьому сенсі дуже прагматичний, на мій погляд", – резюмував він.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": У Путіна залишилося два аргументи в переговорах з Україною - ізраїльський журналіст.