RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Путін боїться своєї тіні: російський опозиціонер пояснив причину

У президента Росії Володимира Путіна після ліквідації в Росії дочки одного з ідеологів "російського світу" Олександра Дугіна, настільки загострився страх за своє життя, що він лякається власної тіні.

Про це російський опозиціонер та лідер міжнародного руху "Говоріть голосніше!" Андрій Сидельніков розповів в ефірі "Апостроф TV".

"З моменту ліквідації Дугіної ситуація в Росії змінилася. В елітах виник явний жах. Вони бояться, що отримають "обратку" за те, що творили геноцид українського народу з 24 лютого, бояться того, що розростеться партизанський рух. У еліт прийшло розуміння страху. І це може стати однією із складових перелому в Росії", - каже він.

На тлі того, що влада не може показати будь-яких перемог на фронтах за винятком ракетних ударів, їй знову доводиться говорити про "жести доброї волі", уповільнення, що Україна хоче переговорів.

"Хоча всі розуміють, що переговори з Росією у цій ситуації неможливі для повного виведення військ та звільнення всієї території України від окупації. Але Путін бажає зафіксувати окупаційну політику в межах сьогоднішніх захоплених територій. Він розуміє, що з цим ніхто не погодиться", - додав. Сидельніков.

Крім того, у Путіна загострилася страх за своє життя настільки, що він боїться власної тіні. Це знають, про це говорять у його оточенні, і це посилюється. Також загострилася внутрішня боротьба між силовими спецслужбами - Міноборони, ФСБ та МВС: МВС вже програло.

"Підвищення Шойгу багатьох не влаштовує у владі. І йде боротьба. Багато генералів і військових чиновників вже відсторонено від посад. окультизму, але все вирішують ФСБшники - до яких відносить себе і сам Путін", - наголосив Сидельніков.

За його словами, підтримкою Путіна користується і ПВК Вагнера. Вони мають у його очах перевагу нарівні з кадирівцями. Рішення Міноборони Росії на вагнерівців не поширюються.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст і політик Олексій Мустафін пояснив, що російська влада загнала себе в пастку - загравшись у пропаганду і створивши паралельну реальність, тепер РФ змушена на ходу змінювати правила гри, адже "спецоперація" в Україні провалюється.