RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна отримає з ЄС "митний безвіз": що це означає

Уже цієї осені Україна отримає черговий "безвіз" з ЄС – цього разу "митний". Завдяки ньому товари зможуть швидко переміщатися між країнами без зайвої бюрократії.

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на Facebook-сторінці.

Він зазначив, що у четвер, 25 серпня Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Так, Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій.

""Митний безвіз" — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу", - йдеться у повідомленні.

Шмигаль також додав, що "Митний безвіз" — це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці.

Окрім цього, йде активна робота над проектом електронної черги на кордоні, створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральна роль у трансформації митниці відводиться її діджиталізації, в тому числі зручному розмитненню авто через "Дію".

Прем'єр-міністр України наголосив, що це уже четвертий "безвіз" в Україні цього року – йому передували "енергетичний", "транспортний" та "економічний".

"Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. А тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році", - резюмував Шмигаль.

Раніше ми писали, у чому суть "митного безвізу" для українців.