RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Зібрати першокласника до школи: скільки коштують популярні гаджети

Старт нового навчального року для школярів, попри війну, традиційно відбудеться 1 вересня. Міністерство освіти і науки дозволило очний формат навчання у тих регіонах, де це може бути безпечно, а також якщо у шкільних навчальних закладах чи поруч із ними є обладнані бомбосховища.

"Апостроф" розповідає скільки коштують гаджети для школяра.

Якщо ваша дитина вже не перший рік у школі, напевно, вона вже має телефон й ноутбук для навчання. А от батьки першокласників повинні визначитися, що буде потрібно їхнім дітям у школі.

Почнемо зі смартфона. Звичайно, в наш час телефон необхідний, щоб терміново зателефонувати або надіслати повідомлення. Та й батькам спокійніше, якщо дитина постійно перебуватиме на зв'язку. Фахівці радять не витрачати багато грошей на перший смартфон, проте він має бути якісним та добре тримати батарею. Однак через війну в Україні та погіршення економічної ситуації ціни на телефони значно піднялися. Вартість найдешевших смартфонів відомих брендів стартує від 4000 гривень.

Альтернативою телефону є дитячі смарт-годинники. Вони дешевші та мають купу корисних функцій. Крім можливостей робити дзвінки та відправляти повідомлення, сучасний годинник дозволяє визначати місцезнаходження, має функцію SOS, а також дозволяє стежити за тим, що відбувається з дитиною. Є годинники з вбудованими іграми. Вартість смарт-годинника починається від 700 гривень, проте експерти, на відміну від смартфонів, радять не економити та купувати якісний годинник, який у будь-якому випадку буде дешевшим за смартфон – від 1500 гривень.

Якщо ваша дитина навчатиметься онлайн, їй потрібен ноутбук або планшет. Хоча батькам, чиї діти навчатимуться очно, теж не завадить придивитися до цих гаджетів, адже ситуація в країні може змінюватися дуже швидко, тому існує ймовірність, що вас будь-якої миті переведуть на дистанційне навчання.

Для першокласників радять вибирати недорогі моделі, які легко потягнуть програми для проведення онлайн-уроків, серфінг в Інтернеті, навчальні відео у YouTube або нескладні комп'ютерні ігри, в які дитина може пограти після уроків. Звичайно, варто звертати увагу на діагональ та тип екрана, ємність батареї та інші характеристики. В цьому вам з радістю допоможуть консультанти в магазинах, котрі підберуть ноутбук чи планшет відповідно до потреб дитини.

Ціна ноутбука стартує від 13 тис. гривень, а планшет можна придбати від 4000 тис. гривень. Експерти також радять не купувати техніку з рук, адже вона може в будь-який момент зламатися і за її ремонт вам доведеться платити з власної кишені. Натомість гаджети, які були куплені в офіційних магазинах, мають гарантію й у разі поломки, їх можуть відремонтувати безкоштовно.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Навчальний рік під час війни: скільки коштує зібрати дитину до школи