Нарізаний хліб - це вдалий маркетинговий хід, який дає ілюзію економії часу. Насправді ж такий формат хліба не просто не вигідний, а ще й небезпечний.
Про те, які недоліки має нарізаний хліб, розповіли в Ukr.Media.
Хліб у скибках псується швидше за цілий буханець, а причиною цьому слугує велика площа для ураження цвіллю. До того ж зберігання хліба в поліетилені ще більше сприяє процесу поширення плісняви на скибках (у пакеті утворюється конденсат, і хліб просочується вологою).
Якщо ж нарізку витягти з пакети, то зачерствіє вона значно швидше ніж ціла буханка, оскільки хліб у нарізаному вигляді віддає свою вологу, а скоринка повинна була б її зберігати.
Однак найбільший недолік полягає в тому, як цей хліб нарізають: на комбінатах використовуються спеціальні ножі, змащені дешевим аналогом олії, завдяки чому скибочки виглядають рівними, не злипаються і не кришаться. Крім того, іноді для належного зовнішнього вигляду і збільшення терміну зберігання скибочки обробляють консервантами зі вмістом етилового спирту, що може нашкодити людському організму.
Раніше "Апостроф" повідомляв, у якій тарі можна заморожувати продукти.