Після того, як урожай часнику зібраний, необхідно знати, як правильно його зберігати – існує декілька способів зберегти коренеплід до літа свіжим.
Про це повідомляє "Апостроф".
Питання зберігання часнику варто продумати заздалегідь – важливо вчасно прибрати його з грядки, просушити протягом 5 днів та обрізати коріння і стебла.
Після цього можна обрати найбільш зручний спосіб зберігання овочу:
- Головки часнику необхідно укласти у сітки для овочів або тканинні мішечки, пересипавши цибулевим лушпинням, після чого підвісити до стелі у темному, сухому приміщенні.
- Також, можна насипати на дно дерев'яного ящика шар солі, на нього викласти головки часнику і засипати зверху сіллю, а потім знову викласти головки. Так потрібно заповнити весь ящик, чергуючи шари часнику і солі.
- Крім цього, можна обмотати голівки часнику харчовою плівкою в два шари та скласти у ящик чи коробку.
- Ще один чудовий спосіб зберігання часнику – скласти його у добре простерилізовані трилітрові банки і закрити кришкою, нічим не пересипаючи або пересипавши борошном.
- Можна також вмочити головки часнику у розтоплений на водяній бані парафін свічки, дати йому стекти і висохнути для утворення захисної плівки. Вона захищає головки від бактерій і перешкоджає випаровуванню вологи.
Раніше ми писали, як врятувати часник, який почав псуватися.