RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Як правильно зберігати вдома часник: вісім способів

Після того, як урожай часнику зібраний, необхідно знати, як правильно його зберігати – існує декілька способів зберегти коренеплід до літа свіжим.

Про це повідомляє "Апостроф".

Питання зберігання часнику варто продумати заздалегідь – важливо вчасно прибрати його з грядки, просушити протягом 5 днів та обрізати коріння і стебла.

Після цього можна обрати найбільш зручний спосіб зберігання овочу:

  1. Головки часнику необхідно укласти у сітки для овочів або тканинні мішечки, пересипавши цибулевим лушпинням, після чого підвісити до стелі у темному, сухому приміщенні.
  2. Також, можна насипати на дно дерев'яного ящика шар солі, на нього викласти головки часнику і засипати зверху сіллю, а потім знову викласти головки. Так потрібно заповнити весь ящик, чергуючи шари часнику і солі.
  3. Крім цього, можна обмотати голівки часнику харчовою плівкою в два шари та скласти у ящик чи коробку.
  4. Ще один чудовий спосіб зберігання часнику – скласти його у добре простерилізовані трилітрові банки і закрити кришкою, нічим не пересипаючи або пересипавши борошном.
  5. Можна також вмочити головки часнику у розтоплений на водяній бані парафін свічки, дати йому стекти і висохнути для утворення захисної плівки. Вона захищає головки від бактерій і перешкоджає випаровуванню вологи.

Раніше ми писали, як врятувати часник, який почав псуватися.