RU  UA

Допоможуть перемозі ЗСУ: американський експерт пояснив важливість використання протирадарних ракет

Застосування Збройними силами України американських протирадарних ракет AGM-88 HARM є важливим кроком у наближенні перемоги над російськими окупантами.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV директор майстерні програми з глобального менеджменту в Американському університеті у Києві Марк Войджер.

Те, що ЗСУ зуміли використати американські ракети HARM у зв'язці з літаками МІГ-29 радянського виробництва, є унікальним випадком. Водночас Україна потребує артилерійських систем, оскільки Росія поки що має певну перевагу в даному виді озброєння.

Однак тут є відмінності: якщо російська армія використовує т.зв. "тупі" боєприпаси (снаряди, міни і ракети старого зразка, які не відрізняються високою точністю), то ЗСУ мають високоточне озброєння, включаючи ракети Excalibur.

цьому плані поєднання артилерійського обладнання та ракет HARM сприятимуть перемозі. Крім того, не тільки США, а й інші країни НАТО, наприклад Норвегія, продовжуватимуть передавати ракети Harpoon, американського виробництва", - заявив Войджер.

Нагадаємо, президент США Джо Байден схвалив виділення Україні нового пакету військової допомоги у розмірі 675 мільйонів доларів. Сполучені Штати більше не хвилює реакція Кремля на їхню військову допомогу нашій країні.