RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Ізюмський котел все ближче: дані західних експертів та карта

ВСУ зайняли в Харківській області Балаклію та багато інших раніше окупованих РФ населених пунктів, поставивши багатотисячне російське угруповання у стратегічно важливому місті Ізюм під загрозу оточення.

Про це у своєму новому зведенні повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За прогнозами аналітиків, окупанти в Ізюмі можуть готуватися до "жесту доброї волі", оскільки незабаром українські військові просунуться максимально близько до цього міста.

Експерти повідомляють, що станом на 9 вересня захисники України за допомогою успішної операції у регіоні зуміли звільнити близько 2500 квадратних кілометрів на Харківщині.

ЗСУ вже досягли околиць Куп'янська і наступають на Ізюм із північного заходу, півночі, північного сходу та південного сходу. Вже найближчими днями ЗСУ можуть перерізати ворогові наземні шляхи сполучення з цим містом. Воно охоплене із трьох сторін, тому становище окупантів РФ тут уже критичне.


Крім того, на думку укладачів звіту, українські військові просунулися на північ від Грушівки, продовжуючи напрям у бік логістичного вузла ворога у Великому Бурлуці на північному сході Харківщини.

У свою чергу, йдеться в новому звіті, Москва перекидає ресурси на лінію Харків-Ізюм, намагаючись зупинити наступ українських військ після того, як українські сили досягли значної оперативної раптовості. Міністерство оборони країни-окупанта та пропагандистські телерадіоканали опублікували кадри з російськими військовими конвоями, які, як повідомляється, прямували для посилення Куп'янського, Ізюмського та загального харківського напрямів, але не визнали українські успіхи у цьому районі. Успішний контрнаступ ЗСУ продовжує зводити нанівець зусилля Росії перетворити Ізюм на зону економії сил.

Зазначається також, що у Кремлі відмовляються публічно говорити про успіхи українських героїв у Харківській області, але контрнаступ спонукав кремлівського диктатора Володимира Путіна скликати у п'ятницю, 9 вересня, зустріч із вищими російськими силовиками та політичними діячами.