RU  UA

Ексрозвідник пояснив, яка доля чекає на цивільних росіян, які потрапили в полон в Україні

Полонених цивільних росіян, які незаконно перебували в Україні та співпрацювали з окупаційними адміністраціями, судитимуть за злочини за українським законодавством.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів ексконтррозвідник Служби безпеки, підполковник Василь Потапенко.

За його словами, попри те, що ці особи не є військовими комбатантами, вони намагалися керувати на окупованих територіях, насаджували свою політику українцям. Вони вчиняли кримінальні злочини, які вимагають розслідування та покарання.

"Ці ж особи будуть підпадати під дію нашого національного законодавства, адже вони здійснювали ряд злочинів, що передбачені українським законодавством. Починаючи з того, як вони потрапили на територію України, адже вони рухались зі своїми військами і порушили кордон. Вони видавали якісь розпорядження, які під силою примусу їх армії, наші громадяни мали виконувати, вони незаконно користувались ресурсами: будівлями, транспортом, що належить українським громадянам. Тобто вони вчиняли кримінальні злочини, які потрібно розслідувати і судити таких людей як злочинців. Такі особи всі є злочинцями", - наголосив ексконтррозвідник СБУ.

Раніше "Апостроф" писав, що над військовополоненими "азовцями" знущаються у колонії в Оленівці окупованої Донеччини.