RU  UA

Тікають як можуть: окупанти винайшли цікавий спосіб "евакуації" з України

Окупанти на півдні України знайшли новий шлях втечі з фронту. Російські військовослужбовці навмисне дістають поранень, виставляючи ноги з окопів, аби отримати можливість поїхати з війни.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Олексій Гетьман.

"На правому березі річки Дніпро знаходиться їхнє угрупування, яке не може переправитися на лівий, а з лівого берега їм нічого не можуть постачати. Вони знаходяться, як доповідають речники Збройних сил України, які відповідають за цю ділянку, повністю під нашим вогневим контролем. Тобто простими словами, вся територія прострілюється нашою артилерією, сховатися їм нема куди. Тому, наскільки відомо, ця інформація вже не вперше проходить по наших медійних каналах, військовослужбовці російської федерації демотивовані", - зазначив експерт.

За його словами, росіяни почали спеціально отримувати поранення, аби мати можливість поїхати з фронту.

"Вони відступати не можуть, бо там кадирівці роблять щось на кшталт загороджувальних загонів Їх очікує велике ув'язнення за те, що вони здалися чи дизертували. А за поранення нічого не буває. Тому, як не смішно це звучить, вони виставляють над окопами свої ноги, щоб отримати поранення. Тоді в нього є офіційний привід, як можна втекти, кинути свої лінії захисту, які вони роблять", - резюмував Гетьман.