RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Іпотека під 3% буде доступна не всім: хто не зможе скористатися

Український уряд ухвалив низку постанов, які дозволяють уже запустити в жовтні пільгове іпотечне кредитування під 3%, однак, яке буде доступним далеко не всім.

Про це у розмові з ресурсом "Мінфін" повідомила перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

За словами чиновниці, безробітні українці не зможуть одержати іпотеку до моменту працевлаштування, оскільки для кредитування фізичних осіб банки перевіряють наявність стабільного джерела доходу у позичальника. Тому взяти участь у програмі "Доступна іпотека" громадяни, які залишилися без роботи, зможуть лише після офіційного працевлаштування.

Крім того, людина, яка раніше вже проходила за іншими програмами пільгової іпотеки, також отримає відмову, зазначила перший віце-прем'єр-міністр.

За підрахунками, зараз близько 6 млн. українців поїхали за кордон від війни. Ті ж, хто потребують житла або поліпшення житлових умов, згідно зі стандартами в 52,5 квадратних метра на одну особу + 21 "квадрат" на кожного члена сім'ї, зможуть взяти участь у програмі після повернення та працевлаштування вдома, оскільки вони повинні бути платоспроможними, щоб сплачувати кредит, нагадала Юлія Свириденко

Нагадаємо, раніше ми писали, що 500 сімей переселенців отримають пільгові кредити на житло .