RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Частину України накриють дощі з грозами: прогноз погоди до кінця тижня

Жовтень в України перетворився на бабине літо: спокійна, суха й тепла погода в межах кліматичної норми протримається на наших територіях впродовж усього тижня.

Про прогноз погоди з 10 до 16 жовтня повідомив кандидат географічних наук і синоптик Ігор Кібальчич.

"Температура повітря на початку другої декади жовтня виявиться близькою до середніх багаторічних показників, у південній та східній частині країни трохи нижче норму внаслідок переважання північно-західних повітряних потоків та більш щільної хмарності", - зазначив він.

Читайте також: Коли в Україні закінчиться бабине літо і прийдуть люті морози: прогноз синоптиків

Погода в понеділок, 10 жовтня

Дощова погода очікується у східних та Сумській областях України, зокрема на Харківщині місцями пройдуть значні дощі, місцями грози. Нічна температура повітря у західній частині країни становитиме 0…+5 °С, на решті території +6…+11 °С. Вдень стовпчик термометра підніметься до +12…+17 °С.

Погода у вівторок, 11 жовтня

Протягом дня на більшості територій опадів не очікується, але в східних областях утримається похмура та дощова погода. Вночі повітря охолоне до +3...+8 °С, у північних областях місцями близько 0 °С. Вдень максимальні значення температури будуть у межах +13…+18 °С, водночас у Луганській області близько +10 °С.

Погода в середу, 12 жовтня

У середу опади не прогнозуються. Утім, вночі й вранці місцями спостерігатиметься туман. Температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, а на Сумщині місцями до -2 °С. Вдень температура коливатиметься від +13 до +18 °С.

Погода в четвер, 13 жовтня

В Україні утримається антициклональний характер погоди, тому опадів не буде, однак у нічний і ранковий час у північних та західних областях місцями туман. Нічна температура +4...+9 °С, денна +13...+18 °С.

Погода в п'ятницю, 14 жовтня

Ця доба також мине без опадів, але з нічними й ранковими туманами. Вночі стовпчик термометра показуватиме в межах +5…+10 °С, вдень опиниться на рівні +13…+18 °С.

Погода на вихідні, 15-16 жовтня

У більшості регіонів України не очікуються опади, лише в неділю на крайньому заході та північному заході місцями можливий невеликий дощ. Ночі стануть трішки теплішими, тому температура повітря становитиме близько +6…+11 °С, а вдень доходитиме до +16…+21 °С.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як визначати погоду взимку за прикметами.