RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Атаки дронів-камікадзе по Україні: у Британії оцінили збитки

Росія не має потенціалу для завдання постійних ударів авіацією по території України, а іранські безпілотники не здатні завдати значної шкоди.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зазначається, що Росія використовує БПЛА іранського виробництва щонайменше із серпня 2022 року, включаючи Shahed-136. Вона також застосовувала Shahed під час великої хвилі ударів 10 жовтня. За повідомленням Генштабу ЗСУ, Росія запустила 86 Shahed-136 і 60% з них було знищено в повітрі.

Дрони-камікадзе Shahed-136 – літають на малих висотах з невеликою швидкістю, що спрощує виявлення одиночних літальних апаратів за допомогою звичайних засобів ППО. У британській розвідці припустили, що РФ досягла певного успіху, атакувавши одночасно кількома БПЛА.

Читайте також: І це тільки за ранок: на Миколаївщині збили дев'ять "шахідів"

Shahed-136 несе невеликий заряд вибухівки. На думку розвідників Британії, вони навряд чи матимуть змогу забезпечити глибокий удар, на який розраховує Росія.

"Оскільки російські тактичні бойові літаки все ще мають обмежений вплив над територією України, відсутність надійного, стійкого та точного ударного потенціалу оперативного рівня, ймовірно, є одним із найзначніших прогалин у можливостях Росії в Україні", - йдеться у зведенні.

Як писав "Апостроф", раніше командир підрозділу розвідки ЗСУ Юрій Касьянов подав ідею, як пристосувати ППО для боротьби з дронами-"шахідами".