RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ворог намагається "огризатися" на одному з напрямків: актуальна карта бойових дій

Російська армія намагається повернути втрачені позиції на Харківщині, вона провела низку обмежених наземних атак на півночі та північному сході області. Також окупанти продовжували наступ у районі Бахмута та Авдіївки на Донеччині.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Міноборони Росії заявило, що окупанти нібито "відбили Горобівку", селище на північному сході Харківської області, приблизно за 16 км від Куп'янська. Росіяни також стверджували, що їхні війська "провели обмежену атаку навколо Кислівки", приблизно за 20 км від Куп'янська.

Водночас, за словами аналітиків, український Генштаб та російські джерела повідомляли про обстріл росіянами Котлярівки, що говорить про те, що українські сили просунулися на південний схід від Куп'янська до району цього села.

Читайте також: Росіяни зараз каються за всі свої гріхи перед українцями - Євген Карась

На Донецькому напрямі російська армія продовжувала наземні атаки в районі Бахмута та Авдіївки. Генштабу ЗСУ повідомляв, що захисники відбили ці спроби окупантів біля Бахмутського, Іванграда та Кліщівки.

Російські пропагандисти заявили, що їхні війська "завдали ударів по східних околицях Бахмута та Соледара". Заступник міністра оборони України Ганна Маляр раніше повідомляла, що окупанти планують захопити Бахмут до кінця жовтня, хоча за оцінками ISW, вони навряд чи зможуть це зробити.

За даними Генштабу ЗСУ, українці відбили наземні атаки ворога в районі Новокалинового, Мар'їнки та Першотравневого.

Окупанти з "ДНР" заявили, що їхні сили використовують БПЛА нібито "для закріплення контролю над Першотравневим", проте кадри з геолокацією показують, що станом на 18 жовтня Сили оборони України, як і раніше, утримують там свої позиції.

Як повідомляв "Апостроф", українські війська продовжують просуватися на півдні України - за добу, 18 жовтня там було ліквідовано до сотні окупантів та знищено три склади боєприпасів.