RU  UA

Бої за Херсон, Авдіївку та Сватове: експерт розповів, що зараз відбувається на фронті

Росія стягнула на Херсонщину тисячі мобілізованих, проте вони вже списані власним командуванням. Окупанти вже зрозуміли, що не в змозі втримати Правобережжя та шукають варіанти, як це подати.

Таку думку висловив експерт Defense Express Іван Киричевський у ефірі Апостроф TV.

За його словами, прогноз щодо звільнення Херсона до кінця листопада залишається актуальним. Хоча росіяни можуть скоїти черговий військовий злочин.

"Росіяни докладають зусиль, щоб взяти Авдіївку. Там уже йде боротьба між структурами, які претендують на владу "після Путіна" – кадирівцями, пригожинцями та кадровою армією. І взяття якогось міста може використовуватися як аргумент. Вони кидають у бій багато людей, проте поки що підстав не вірити у ЗСУ у нас немає", - сказав Киричевський.

Він додав, що на Сватівському напрямі росіяни активно контратакують. Туди підтягнуто до 20 тисяч людей.

Читайте також: Коли ЗСУ звільнять Херсон: у США дали оптимістичний прогноз

"Однак вони, мабуть, вже змирилися зі втратою Сватового, оскільки тоді вагнерівці під Лисичанськом не будували б оборонну "лінію Вагнера". Тому листопад цілком може стати місяцем перемог, у тому числі визволення Сватового", - вважає експерт.

За словами Киричевського, плани атаки з боку Білорусі пов'язані із надіями російського командування приєднати білоруську армію. Білоруські бригади мають досить багато військової техніки, майже як на радянську дивізію. Тому швидше за все вони розраховують кинути в бій білорусів.

Як повідомляв "Апостроф", на думку аналітиків Інституту вивчення війни, ЗСУ покращили свої позиції під Херсоном.