Через відключення світла українцям потрібно мати запас продуктів, які можна приготувати без електрики, а соус, приготовлений своїми руками, відмінно доповнить майже будь-яку страву.
"Апостроф" ділиться рецептом соусу із помідорів, який можна приготувати навіть за 5 хвилин будь-якому "аматору" на кухні.
Для приготування заправки буде потрібно 1 великий стиглий томат і півтори столової ложки густої сметани.
Читайте також: Коли на городі робити нічого: які топ-5 культур можна виростити на підвіконні
За спеції потрібно взяти великий зубчик часнику, невеликий пучок кропу, чайну ложку коріандру, а також сіль і перець на свій смак.
Томат необхідно обдати окропом, щоб відокремити шкірку, і натерти плід на дрібній тертці. В отриману масу додати вичавлений на часничниці часник, дрібно порубаний кріп, а також сіль, перець, коріандр та сметану.
Все слід ретельно перемішати і якщо гості вже "на порозі", соус можна одразу подавати на стіл. Хоча охолоджений він набагато смачніший, тому краще залишити соус у холодильнику приблизно на пів години.
Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав про те, як правильно зберігати в квартирі цибулю, моркву, буряк та капусту.