RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Ставка робиться не на кількість: кого забиратимуть до армії насамперед

Україна має нарощувати свій військовий потенціал, щоб впевнено вести наступальні дії, тому добирати в армію, звичайно ж, будуть. Про це розповів начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Максимов.

За його словами, країна повинна мати велику кількість особового складу сил оборони, проте ставка робиться не на кількість, а на якість, тобто на фахівців.

Читайте також: Зброю в руки не дадуть: в Україні має початися цільова мобілізація - що це означає

"Акцент зміщується на підготовку за західними стандартами – наші проходять навчання у Німеччині, Литві, Польщі, Великій Британії, Іспанії. Наразі є необхідність у кадрах, які близькі до техніки, та офіцерському складі, навіть без досвіду служби в армії", – зазначив і радник Офісу президента Олексій Арестович.

Наразі, за інформацією міністра оборони Олексія Резнікова, лише одна Велика Британія за сучасними стандартами готує 30 тисяч українських військових.

Член парламентського комітету з питань нацбезпеки Роман Костенко зазначає, що механізовані підрозділи ЗСУ повністю укомплектовані. "Але може постати питання стосовно виключно фахівців: артилеристів, водіїв, механіків-водіїв, механіків танків", - зазначив він, не виключаючи, що такі категорії військовозобов'язаних можуть призиватися й надалі.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "Нова хвиля мобілізації: як зміниться призов до ЗСУ у листопаді".