RU  UA

Кількість вильотів зменшилася: у ЗСУ розповіли про боротьбу з іранськими "мопедами"

Російські окупанти використовують різні дані, розвідку, нічний час, щоб застосовувати іранські дрони проти енергетичної інфраструктури та виснажувати нашу ППО.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Читайте також: "Це безжальний хижак": в Україні розпочалися випробування найновішого дрону "Акула"

Він розповів про те, що кількість вильотів іранських дронів наразі зменшилася і про те, яку тактику зараз використовує ворог.

"Спочатку ми збивали близько 50% цих дронів. Противник застосовував їх на різних напрямках великими групами, розосередження було велике, увага відволікалася. Зараз вивчили тактику їх застосування і у ЗСУ є тактичні прийоми, щоб збивати дрони. Але противник також використовує різні дані, розвідку , нічний час, щоби застосовувати дрони проти енергетичної інфраструктури, і таким чином виснажувати нашу ППО", - розповів він.

Він припускає, що окупанти бережуть БПЛА для нових атак:

"... вони бережуть їх на якийсь інший день, якійсь інший масований обстріл, скажімо, разом з ракетами, які ще полетять по нашій енергетичній інфраструктурі. Ніхто ж не думає, що це все закінчилося. Треба готуватися, бути пильними. Очевидно, що противник не може щодня завдавати таких ударів, адже мало у нього високоточної зброї, ймовірно мало безпілотників, якщо він вже 300 загубив тільки збитими, плюс щось все ж таки долетіло, тому більше росіяни втратили близько 400", - розповів Юрій Ігнат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україна отримала від Ізраїлю "розумні" системи перехоплення іранських "шахідів" .