RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Можуть забрати соцвиплати: за переселенцями в Україні вводять жорсткіший контроль

Якщо внутрішньо переміщена особа повертається додому або переїжджає в інше місто, їх необхідно знятися з поточного обліку – інакше, людина ризикує залишитися без виплат переселенцям.

Про це нагадали в Міністерстві соціальної політики.

Так, аби продовжити виплати внутрішньо переміщеним особам, орган соціального захисту населення за новим місцем проживання повинен зробити запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання.

Читайте також: Стосується мешканців двох областей: як отримати 6600 грн додатково

Зазначається, що факт проживання/перебування переселенця за фактичним місцем може вибірково перевірятися територіальними органами Національної соціальної сервісної служби України.

"За відсутності ВПО за фактичним місцем перебування посадова особа територіального органу зазначеної служби робить відповідний запис в акті і залишає ВПО повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до структурного підрозділу з питань соціального захисту за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації", - йдеться у повідомленні.

У разі неприбуття вищезазначеної особи протягом 10 днів, приймається рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

Проте, виплати можна поновити, ставши на облік ВПО за місцем фактичного проживання.

Раніше ми писали, що у програмі "Дія" недоступне оформлення статусу ВПО.