Досвідчені господині розповіли секрети, які допоможуть бананам довше зберігати свіжість. Оскільки неправильне зберігання може призвести до того, що вони швидко почорніють і втратять презентабельний вигляд.
"Апостроф" публікує всі нюанси, які не дозволять зіпсуватися цьому фрукту.
Читайте також: Усього із трьох інгредієнтів. Рецепт смачного вівсяного печива з бананом
Перша порада
Через те, що у природному середовищі банани зріють у підвішеному вигляді, то було б добре створити подібні умови вдома. Просто треба підвісити десь на кухні - тоді фрукти довго не чорнітимуть.
Справа в тому, що під час вертикального зберігання банани позбавлені тиску, що дозволяє залишатися свіжими.
Друга порада
Якщо полюбляєте готувати десерти на основі бананів, то не обов'язково для цього використовувати свіжі фрукти. Тому банани можна сміливо заморожувати.
Для цього із фруктів знімають шкірку, подрібнюють на часточки та відправляють у морозильну камеру у якомусь контейнері.
Третя порада
Потрібно загорнути хвостики бананів фольгою - у результаті хитрого трюку фрукт тривалий час не чорнітиме. До речі, такий лайфхак швидко став популярним.
Із цією метою можна використати паперові серветки.
Нагадаємо, що експерти назвали шість причин, через які не слід викидати бананову шкірку.