RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як швидко приготувати вечерю: три корисні поради

Під час приготування вечері чи страв на святковий стіл іноді виникають складнощі з деякими інгредієнтами. Так, на відварку яєць, чищення томатів чері та імбиру йде багато часу, який можна заощадити за допомогою кількох лайфхаків.

"Апостроф" ділиться порадами, як швидко зробити ці процеси.

Читайте також: Як харчуватися смачно, але економно: 12 порад кулінарного блогера

Варіння яєць

Часто на святкові столи, особливо на Новий рік, готують багато салатів. Майже у всі йдуть яйця. Якщо потрібно зварити щонайменше десяток яєць, можна покласти їх у духовку. Тоді звільниться зайва каструля та місце на плиті для інших процесів.

Для цього необхідно викласти яйця у форму невеликого розміру для кексів і покласти в духовку на пів години при температурі 160 градусів. Потім зварені яйця слід замочити у холодній воді, не прибираючи з них шкаралупу.

Томати чері

Монотонне та тривале нарізання 20-30 штук томатів чері втомлює і забирає багато часу. Це можна зробити одним махом. Потрібно покласти маленькі помідори на тарілку з неглибокими стінками або викласти на обробній дошці і зверху накрити тарілкою. Після цього треба провести великим ножем по центру томатів, і вони розпадуться на дві половинки. Дрібніше різати їх немає потреби.

Імбир

Взимку імбир додається в багато страв, але чистити його - ще та мука. Спростити завдання допоможе чайна ложка. Нею потрібно пошкребти шкірку коренеплоду і тоді вона легко прибирається. Після цього достатньо промити імбир у проточній воді та продовжити готування з швидко очищеним інгредієнтом.

Раніше ми писали, як приготувати на Новий рік класичний Крабов'є.