Лайм

Готуємо на Новий рік смачну вегетаріанську шубу: простий рецепт

Порадуйте тих, хто не вживає риби

Новорічні свята – чудова нагода зібрати за одним столом усю сім'ю. Однак у цьому є одна маленька проблема – треба враховувати побажання кожного родича. І якщо ви вже робили Шубу з червоною рибою, цього разу приготуйте смачний вегетаріанський варіант цього салату. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: картопля (600 г), буряк (350 г), морква (200 г), адигейський сир (150 г), морська капуста (200 г).

Інгредієнти для соусу: сметана (330 г), олія (30 г), лимонний сік (1,5 ст. л.), чорна сіль (0,7 ч. л.), гірчиця (1,5 ч. л.). ), куркума, чорний мелений перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Щоб приготувати вегетаріанський варіант салату Шуба, картоплю, моркву та буряк необхідно ретельно підготувати, а саме – промити під проточною водою, щоб очистити від залишків землі та піску шкірку. Овочі можна відварити "в мундирі": для цього кип'ятимо воду, солимо її і потім кидаємо в неї буряки, проварюємо їх близько 1-1,5 години залежно від того, молоді вони чи старі. Картоплю варимо 15-30 хвилин, а моркву – 20-25.

Другий варіант - запекти буряки у фользі в духовці (близько 40-60 хвилин), а картоплю і моркву приготувати на пару в мультиварці (20-25 хвилин), щоб овочі не були дуже водянистими, як після варіння.

З відварених або запечених овочів знімаємо шкірку, чекаємо, поки вони охолонуть.

З морської капусти зливаємо зайву рідину. Якщо капуста довга, ріжемо її ножем на невеликі шматочки. Також до капусти можна додати трохи подрібненої цибулі та перемішати все разом.

В окремій мисці змішуємо всі інгредієнти для соусу: сметану, олію, лимонний сік, чорну сіль, гірчицю, куркуму та чорний мелений перець, а також звичайну сіль, якщо потрібно.

Починаємо викладати салат шарами. Перший шар охолола картопля. Її тремо на дрібній терці, додаємо 4 ст. л. соусу, перемішуємо та викладаємо на дно прозорої скляної форми. Розрівнюємо та трамбуємо виделкою, а також покриваємо соусом.

Наступний шар – морська капуста, її теж трохи ущільнюємо.

Третій – натертий адигейський сир.

Четвертий шар – натерта на дрібну тертку морква, змішана із 1 ст. л. соусу.

П'ятий натертий буряк, який також необхідно попередньо заправити соусом і розрівняти по всій поверхні форми.

Ставимо вегетаріанську Шубу приблизно на годину в холодильник, щоб салат добре просочився соусом. Потім подаємо до святкового столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати пухкий пиріг з яблуками і полуницею: простий рецепт

Легкий рецепт пирога з яблуками та ягодами точно вас здивує. Він готується просто та швидко

Бояться бути покинутими: знаки Зодіаку, які можуть бути власниками у стосунках

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які звикли демонструвати домінуючу поведінку у стосунках - у списку опинилися Тельці, Скорпіони, Леви

Ніжні сосиски в тісті з листкового тіста: приготуйте їх за цим простим рецептом

Як у домашніх умовах зробити смачні сосиски в листковому тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню або взяти їх із собою на перекус