RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Коли мешканці прифронтових територій отримають дрова: названо дату

В українських містах вже випав сніг, тому закупівлю паливної деревини для прифронтових територій України мають завершити вже до початку грудня.

Як повідомили в Мінреінтеграції, таке завдання на міжвідомчій нараді віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук поставила перед обласними військовими адміністраціями.

Читайте також: Українцям почали розвозити безкоштовні дрова: хто і як може отримати

Повідомляється, що дрова вже почали доставляти мешканцям прифронтових районів Миколаївщини, Донецької області та Херсонщини. Усі необхідні договори уклали також у Чернігівській області, і днями територіальні громади розпочали доставку дров домогосподарствам.

"Загалом обласні військові адміністрації та територіальні громади уклали 128 договорів з лісогосподарствами та постачальниками паливної деревини. Це становить близько 90% від запланованої кількості угод", - повідомили у відомстві.

За словами Верещук, значну частину угод про закупівлю деревини паливної вже укладено.

"Це хороший показник, але до кінця наступного тижня мають досягти 100% результату. На вулиці вже сніг, тому мають поквапитися", - заявила Верущук.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що у Мінреінтеграції запропонували забезпечити мешканців прифронтових областей безкоштовною деревиною – витрати на закупівлю та доставку деревини обласним військовим адміністраціям компенсують шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету. Для реалізації проекту уряд затвердив розподіл субвенції з бюджету країни місцевим бюджетам у розмірі майже 563 млн.