RU  UA

Окупанти кинули людей напризволяще: що відбувається в окупованому Сєвєродонецьку

В окупованому Росією Сєвєродонецьку з приходом холодів погіршується гуманітарна ситуація. Місто практично не готове до зими, люди не мають ні світла, ні газу, ні води, а все, що наобіцяли їм окупанти не виконується.

Про це розповів керівник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко в ефірі Апостроф TV.

"У більшості випадків люди навіть не мають даху над головою. Є деякі проблеми з продуктами харчування, немає роботи, ціни дуже великі, гуманітарки не вистачає. Є проблеми з медичним обслуговуванням", - описав ситуацію він.

Тому, здебільшого, люди намагаються виїхати з громад на лінії бойових дій. Проте всі анонси, які робили окупаційні ЗМІ, що мешканців кудись переселятимуть, вони теж мають швидше піарний пропагандистський характер.

Коли росіяни окупували Сєвєродонецьк, то обіцяли провести розмінування (ще в червні-липні), проте зараз вони самі минають околиці та дороги. А також підривають мости для того, щоб призупинити просування Збройних Сил України. Тому лісопосадки, береги річок – майже повністю заміновані.

Читайте також: Окупанти пруть на Бахмут шаленими силами, місто усіяне трупами росіян - командир батальйону "Свобода"

Насамперед, зазначив Власенко, окупанти підривають мости заради оборони, проте і про "жест доброї волі" вони не забувають, і той тиск, який сьогодні чинять Збройні сили на Кремінну та Сватове, він відчувається, і як тільки будуть морози, і проїзд покращиться, ми побачимо перші результати, прогнозує керівник Сєвєродонецької РВА.

"Якщо говорити про міста на лінії бойових дій - Сватове, Кремінна, Рубіжне, Сєвєродонецьк - то тут відбувається більше у питаннях оборонних - вони розміщують військових. Якщо говорити про більш тилові населені пункти - Старобільський район - то там шукають диверсантів, проукраїнськи налаштованих, шукають "мобіків", що втекли з передової, і є навіть інформація, що виселяють місцевих жителів, які не згодні з окупаційними політиками", - розповів Власенко.

Раніше "Апостроф" розповідав, куди росіяни звозять солдатів і техніку.