RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Як зігрітися під час блекауту: прості рекомендації

Під час повномасштабної війни, коли росіяни завдають масованих ударів по енергоінфраструктурі України, кожен громадянин повинен серйозно поставитися до питань енергоощадливості і теплозбереження в оселі.

Про те, як зберегти тепло й зігрітися в умовах блекауту, розповів голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Прості рекомендації можуть допомогти пройти зимовий період з теплом в оселях.

Читайте також: На випадок тривалого відключення світла: в Україні запрацюють тисячі "Пунктів незламності" - карта

Уже зараз потрібно наклеїти тепловідбивну плівку за батареями, щоб тепло йшло всередину домівки, а не обігрівало стіни. Також варто перевірити, чи щільно зачиняються вікна й двері, оскільки крізь щілини може виходити значна кількість теплого повітря. Не завадить і записати адреси Пунктів незламності у вашому місті чи селі.

Безпосередньо під час блекауту необхідно обрати одну кімнату в оселі для обігріву, пити та їсти гаряче, користуватися завчасно підготованими джерелами тепла, наприклад, грілками.

Водночас не забувайте, що у квартирах заборонено використовувати "буржуйки", газові балони й інші непристосовані засоби для обігріву й приготуванні їжі. Крім того, не намагайтеся зігрітися алкоголем, оскільки він дає хибне відчуття "тепла".

Як тільки дадуть світло, то не можна вмикати одразу кілька електрообігрівачів - лише один. Електромережа може не витримати навантаження, і ваші пристрої згорять.

Раніше "Апостроф" писав, як зробити грілку своїми руками з підручних матеріалів.