RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Затримання священиків УПЦ МП: у розвідці заявили про можливий обмін

На цьому тижні Служба безпеки України провела низку обшуків на території об'єктів підконтрольних УПЦ Московського патріархату: зокрема, обшуки відбулися в Чернівецько-Буковинській єпархії.

Затриманих священиків запропонували поміняти на українських військових, які все ще перебувають у російському полоні, повідомив 24 телеканал.

Цю ідею озвучив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов. Він зазначив, що Росія не дотримується жодних міжнародних конвенцій.

Читайте також: Вигнати "руський дух" із храмів: що Україна має зробити з УПЦ.

Зокрема, ані Червоний Хрест, ані ООН, ані інші міжнародні організації не мають доступу до наших полонених, які утримуються в Росії та на окупованих територіях України. У той же час, за словами Юсова, останнім часом обміни відбуваються досить інтенсивно.

Росіян найбільше цікавлять офіцери, а також люди зі специфічними знаннями та навичками. Не виключено, що колаборантів із УПЦ МП можуть зарахувати до обмінного фонду за прикладом Віктора Медведчука.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували проєкт закону, який передбачає заборону діяльності Української православної церкви (Московського патріархату) в Україні.