RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Ми прагнемо миру": Угорщина відмовилася тренувати українських військових та отримала відповідь

Угорщина відмовилася навчати українських військовослужбовців під приводом того, що країна прагне миру, і отримала негайну відповідь – у МЗС України порадили звернутися з такими закликами до російського керівництва з огляду на велику кількість угорсько-російських зустрічей.

Про відмову тренувати українських військових заявив державний секретар з питань двосторонньої співпраці міністерства закордонних справ Угорщини Тамаш Менцер на Facebook-сторінці.

Читайте також: Мірятися гуляшем: чому Угорщина веде себе нахабно по відношенню до України

"Деякі європейські країни тренують українських військових. В Угорщині — ні. Ми кажемо цьому "ні". Ми хочемо рухатися до миру, а не до війни", — написав посадовець.

У відповідь на це офіційний представник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що Угорщина мала б закликати до миру російську сторону.

"Якщо в Угорщині так хочуть рухатися до миру, то можна почати із заклику до Росії припинити війну. Судячи із такої кількості зустрічей з російськими представниками, нагода для такого кроку мала би вже знайтися", — зауважив речник.

Раніше ми писали, як експерт оцінив витівку голова угорського уряду Віктора Орбана, коли той на зустріч із футболістом Балажем Джуджаком прийшов у фанатському шарфі із зображенням "Великої Угорщини", до складу якої "включили" частини територій України та Румунії.