RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Поганий знак: з главою УПЦ МП стався інцидент на святковому богослужінні

Глава УПЦ Московського патріархату митрополит Онуфрій під час літургії в Києво-Печерській Лаврі розлив на себе чашу з кров'ю Христа: це вважається вкрай поганим знаком і найгіршою подією, що може статися з священнослужителем.

Про це повідомив релігієзнавець і директор ГО "Центр релігійної безпеки" Дмитро Горєвой.

9 грудня митрополит Онуфрій святкував 32-річчя архієрейського служіння. У момент, коли очільник Московської церкви в Україні причащався, митрополитові Пітиримові (Миколаївському) стало зле й він штовхнув Онуфрія, унаслідок чого останній перевернув чашу з причастям прямо на себе.

Читайте також: Страшний скандал в УПЦ МП: у Чернівецькій єпархії знайшли ноутбук із дитячим порно

"Вже Господь підказує попам РПЦ в Україні, що щось вони роблять не так. Сьогодні сталася дуже знакова подія: Онуфрій розлив Чашу з Причастям. Для вірян це дуже потужний та серйозний знак. Фактично головний московський піп в Україні стояв у Крові Господній, що вкрай символічно. Зазвичай біляцерковне передання трактує це, як відвернення Бога від людини, полишення благодаті", - написав релігієзнавець.

Подібну думку висловив і священник Андрій Пінчук з УПЦ МП, який вважає: Господь показав, що все не так, як цього треба, в онуфріївській митрополії.

"На Блаженнійшого, який впевнено і без вагань веде церковний корабель на рифи, вилилася чаша. Це вважається найгіршим, що може статися зі священнослужителем", - додав Пінчук.

У зв'язку з цим журналістка Соня Кошкіна згадала ще один випадок пов'язаний з знаками Господа: 14 січня, за 40 днів до початку повномасштабної війни, з Софії Київської впав хрест.

"Ця подія особисто для мене стала куди більш значущою, ніж всі попередження американської розвідки разом узяті. Війна, повторюся, розгорнулася за сорок днів. Але Хрест відновили, освятили і вже поставили на місце, так що наша Перемога вже близько, не сумнівайтеся", – наголосила Кошкіна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент України Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти УПЦ МП.