RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Ставити новорічну ялинку треба в певні дні, щоб було благополуччя - основні поради

Українцям розповіли, коли найкраще ставити вдома ялинку та прикрашати її. Виявляється, не всі дати вважаються сприятливими для цього.

По це повідомляє "Обозреватель", з огляду на народні традиції і церковні свята.

Читайте також: В Україні запустили проект "ЄМиколай": шість кроків, як допомогти дітям на свята

Перший день Адвента

Католики та деякі протестантські церкви мають у календарі період, який присвячений очікуванню Різдва Христового, під назвою Адвент. Його тривалість - чотири тижні до свята. Цьогоріч почався 27 листопада. Із цього дня заведено починати готуватися до святкування, тож можна ставити та прикрашати "зелену красуню".

18 грудня

Українці різдвяні свята починають святкувати із Дня святого Миколая. Тому напередодні цієї дати можна почати прикрашати ялинку. Святий подарує подарунки дітям, а оздоблене дерево створить святкову атмосферу.

21 грудня (День зимового сонцестояння)

За сонячним календарем, у найкоротший день року можна теж поставити ялинку. У давнину саме у зимове сонцестояння розпочинався новий рік та новий життєвий цикл. Ялинки символізували безперервність природного циклу. Прикрашали дерева з метою отримати хороший великий урожай у наступному році.

24 грудня

За ще однією католицькою традицією, ялинку починають вбирати за кілька годин до святкової трапези на Святвечір, залучаючи до цього всіх членів родини. Кожен повинен повісити на гілочку дерева по прикрасі, щоб вона символізувала, крім іншого, сімейну спорідненість.

31 грудня

Цей день аналогічний за попереднім описом. Перед святкуванням світського Нового року всі охочі за традицією можуть оздобити ялинку. Після цієї дати ставити новорічне запізно. Проте, якщо особисто вам між Новим роком та православним Різдвом раптом захочеться прикрасити дерево, то можна.

Невдалі дні для оздоблення ялинки

Погана дата для оформлення святкового дерева - 22 листопада. За з повір'ями, цього дня зима вступає у свої права, і він енергетично "темний".

Коли виносити ялинку

За традицією, в Україні різдвяні свята добігають кінця 14 січня – у День святого Василя. Після святкування Щедрого вечора, 13 січня, ялинку можна виносити з оселі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що відкриватимуть ялинку у Києві 19 грудня, у День святого Миколая.