RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Сила круп вам допоможе: як зробити суху грілку вдома

Через російські ракетні удари по інфраструктурі нашої країни, українці вчаться жити в умовах відключення світла. Нині як ніколи актуальні альтернативні способи обігріти житло та зігрітися без опалення.

"Апостроф" розповідає, як своїми руками зробити екологічну суху грілку з крупи.

Вона не тільки допоможе зігрітися, а й прогріє та розслабить напружені м'язи. При цьому зробити її простіше простого, знадобиться тільки тканина (наволочка для маленької подушки, стара футболка або шкарпетка).

У якості наповнювача підійде будь-яка крупа. Це може бути пшенична або ячна крупи, рис, перловка і т.д.

Щоб зробити грілку потрібно наповнити наволочку (мішечок, шкарпетку) крупою і зашити отвір. У вас вийде своєрідна подушечка з крупою усередині. Далі її потрібно помістити на кілька хвилин у мікрохвильову піч/духовку або на поверхню буржуйки/печі. Важливо вибрати потрібну температуру, щоб тканина не згоріла.

Читайте також: Як обігріти кімнату без опалення та світла: найдешевший спосіб

Далі нагріту грілку можна розташувати під ковдрою, щоб вона нагріла ліжко, або безпосередньо на тіло, тоді вона розігріватиме і розслаблюватиме м'язи, попутно зігріваючи. Тепло вона зберігає близько півгодини, після чого грілку можна знову нагріти.

Якщо до крупи додати натуральний ароматизатор - сухі запашні трави і квіти, або кілька крапель ефірної олії, до ефекту, що зігріває, додається аромотерапія.

Раніше "Апостроф" публікував сім способів швидко зігрітися взимку, які ви могли не знати.