RU  UA

Вперше за 300 років: відомий боєць та поет розповів, як 2022 рік змінив українців

Українці у 2022 році вперше за понад 300 років відчули себе нацією переможців на тлі повномаштабної війни, розв'язаної Росією.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив командир відділення 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, еко-активіст, поет та музикант Павло Вишебаба.

Читайте також: У Путіна шансів немає: чому Росія провалила "бліцкриг" і що чекає на російського диктатора

"Думаю, вперше за 300 років, і навіть більше, із часів Богдана Хмельницького, ми відчули себе нацією переможців. У нас завжди було досить другорядне уявлення про себе як про досить скромну націю - одна з маленьких слов’янських націй. Зараз ми себе відчуваємо дуже натхненно. Ми відчуваємо в собі сили – сили в своїх м’язах, духовних насамперед. Змінилась наша ментальність", - вважає він.

На думку командира, головне, що українці відчули себе нацією переможців. Адже на що здатна нація - може проявитися тільки в критичні моменти.

"І зараз саме критичний момент, а українці показали, що вони зараз можуть здивувати себе і весь світ. Те, що ми здивували себе – показує насамперед те, як ми себе мало знали. Наше домашнє завдання – краще вивчати нашу історію, дивитись на себе реалістичніше, не зі сторінок підручника совєтской історії, як якусь другорядну націю після росії. Ми маємо подивитись на себе іншими очима і не забувати, якою ціною дістанеться нам країна-переможець", - наголосив військовий.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Вперше за 300 років українці відчули себе нацією переможців - Павло Вишебаба