RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЗСУ можуть отримати від США бронемашини Stryker: що про них відомо

ЗСУ можуть отримати від Фінляндії танки Leopard 2, а США розглядають можливість відправки Україні бойових броньованих машин Stryker. Вони можуть увійти до майбутнього пакета допомоги.

Про це повідомляє Politico із посиланням на слова представника міністерства оборони, який побажав залишитися невідомим.

Про новий пакет військової допомоги США Україні може бути оголошено вже наприкінці наступного тижня приблизно під час найближчого засідання Контактної групи "Рамштайн". Однак остаточного рішення з цього приводу ще не ухвалено, і відправка броньованих машин Stryker може бути відкладена.

"Українцям потрібні бронетранспортери, і, якщо не рахувати інших країн, які їх надають, це те, що у нас є на озброєнні. Він не такий гарний, як Bradley для танкового бою, але вдалий для захисту піхоти у ближньому бою", - розповів співрозмовник видання.

Читайте також: Військова допомога Україні: що може бути в новому пакеті від Італії

Stryker – це восьмиколісні бойові броньовані машини виробництва General Dynamics Land Systems. Вони призначалися для оснащення механізованих бригад Армії США, створених на початку 2000-х років. Основне завдання Stryker – транспортування підрозділів мотопіхоти на поле бою.

Бронемашини відрізняються гарною прохідністю пересіченою місцевістю. На них встановлюється дистанційно керована башта Protector RWS, в яку вмонтовано 12,7-мм кулемет M2 "Браунінг" (боєкомплект 2000 патронів), або 7,62-мм кулемет M240 (4500 патронів), або 40-мм автоматичний гранатом гранат). Додатково на установці розміщуються шість димових гранатометів.

Раніше "Апостроф" розповідав, що уряд Швеції обговорює відправку колісної самохідної артилерійської установки Archer до України.