RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Назад у СРСР: чим закінчиться у Росії процес обмеження виїзду за кордон

Керівництво Росії спеціально повільно посилює контроль за виїздом за кордон, щоб потенційно мобілізовані не залишали територію РФ.

Так прокоментував в ефірі Апостроф ТV обмеження виїзду із РФ військовозобов'язаним російський політичний і громадський діяч, юрист Марк Фейгін.

Читайте також: Дефіцит "м'яса" посилюється: навіщо Кремлю збільшувати армію

"Той документ, який гуляв мережею, він не схожий на справжній наказ про закриття кордонів у РФ. Але це не скасовує того факту, що кордон повільно, але закривається", - зазначає він.

За його словами, у РФ відбуваються різні події, які свідчать, що контроль за виїздом посилюється, проте не одномоментно. І припускає, що до потрібної "кондиції" це дійде до якоїсь дати, ймовірно, до 15 січня чи 1 лютого.

"Але це не так важливо, тому що в тому, що кордон закриватимуть, немає жодних сумнівів. Процес уже йде, зараз категорії, яким обмежений виїзд за кордон, стає більшим – це чиновники, військові, спецслужби, судді та інші, загалом, це 20-25 мільйонів людей", - зауважив юрист.

На його думку, якщо генеральним чином вирішувати дану проблему, то цілком можливо, що відтворять орган, який видаватиме дозволи на виїзд.

"Отримав дозвіл – йди одержуй візу та їдь куди хочеш, щоб це питання не вирішувалося на кордоні. А прикордонники просто перевірятимуть наявність дозволу. Просто з'явиться ще одне відомство, що контролює. Поки що, я думаю, обмеження будуть запроваджуватися повільно і таким чином, щоб потенційно мобілізовані не залишали територію РФ", - наголосив Марк Фейгін.

Нагадаємо, раніше у Головному управлінні військової розвідки Міністерства оборони розповіли, скільки людей планується мобілізувати в Росії взимку.