RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

На вулицях, у парках та біля кафе: де вручають повістки українцям, фото

Центри комплектування та соцпідтримки активізували роботу з вручення повісток громадянам не тільки у великих містах України, а й у менших населених пунктах.

Про це пише "Апостроф".

Люди у військовій формі виглядають на вулицях чоловіків "призовного віку" та "запрошують" їх відвідати військкомати.

Читайте також: Географія розширилася: в яких українських містах на вулицях активно роздають повістки, фото та відео

Ці фотографії з'явилися у телеграм-каналах Чугуєва Харківської області, Кропивницького Кіровоградської області та міста Дніпро.

На кадрах видно, як військові в "камуфляжі" роздають повістки звичайним громадянам на вулицях.

До речі, речник прес-служби Генштабу ЗСУ Юзеф Венськович запевняє, що прямих вказівок від відомства ТЦКтаСП на вуличні рейди не отримували.

Однак в Одесі вулицею їздить "швидка допомога", і коли на горизонті з'являється чоловік, звідти виходять хлопці у формі та вручають повістки.

У той же час в умовах воєнного часу повістку мають право вручати в будь-якому місці – і на вулиці, на робочому місці, вдома, її можуть кинути і в поштову скриньку, необов'язково вручивши особисто в руки, в інтерв'ю ТСН повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Україні потрібно сформувати, як мінімум, два корпуси по 75 тисяч людей, щоб переламати ситуацію. Наша країна зараз отримує багато нової зброї, але щоб її освоїти неможливо знімати з фронту кадрові частини.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "Роздача повісток на вулицях: що насправді хочуть військкомати від українців"

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.