RU  UA

Українців силою депортують в Росію: Тука розповів про підлість окупантів

Російські окупанти спеціально обстрілюють захоплені території, щоб зробити життя місцевих нестерпним та змусити їх евакуюватися на територію росії. При цьому російські військові не випускають людей на підконтрольну Україні територію.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Таких історій депортації дуже багато і є величезна кількість відео, знятих українцями, які волею долі опинилися на території росії. Вони показують, в яких жахливих умовах вимушені перебувати. Але ще є один величезний фактор, росіяни в односторонньому порядку блокують перетин лінії фронту або створення якихось "зелених коридорів", щоб люди з тимчасово окупованих територій не могли виїхати на підконтрольні Україні території. Таким чином вони змушують людей виїжджати на територію росії, ще й роблять з ними пропагандистські ролики про жахливих "нацистів", – розповів він.

Як писав "Апостроф", Служба безпеки України викрила двох агентів у Херсоні, які працювали на російську спецслужбу ФСБ і передавали ворогу інформацію про ЗСУ.