RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

ЗСУ розбивають склади та позиції окупантів: зведення Генштабу за 19 січня

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 19 січня. На триста тридцяту добу протистояння українські військові вразили ще шість пунктів управління, сім районів зосередження ворога та склад боєприпасів російських окупантів. Авіація завдала 21 удар по районах зосередження та шість - по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: Тепер не лише ув'язнені: РФ почала відправляти на війну в Україну всіх підряд

Упродовж доби російські окупанти продовжували обстрілювати українську інфраструктуру, завдавши чотири ракетних удари. Зокрема, два з них - по цивільній інфраструктурі Матвіївки Запорізької області. Також завдали 15 авіаударів та здійснили близько 30 обстрілів з РСЗВ.

У Генштабі застерігають, що небезпека авіаційних та ракетних ударів по Україні залишається.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація стабільна, формування наступальних угруповань не зафіксовано.

Водночас на території Білорусі тривають спільні навчання повітряно-космічних сил РФ та військово-повітряних сил і білоруських військ протиповітряної оборони.

"Ворог обстріляв з артилерії райони Бучків Чернігівської області; Попівки - Сумської та Алісівки, Стрілечої, Зеленого, Тернової, Стариці, Огірцевого, Вовчанська, Бочкового, Волохівки, Чугунівки, Новомлинська, Дворічної та Куп’янська на Харківщині", - йдеться у повідомленні.

Куп’янський напрямок: росіяни обстріляли 10 населених пунктів: Курилівка, Іванівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове і Першотравневе Харківської області, а також Новоселівське у Луганській області.

Лиманський напрямок: ворог обстріляв райони Новоєгорівки, Площанки, Невського, Червонопопівки, Кремінної та Серебрянського лісництва на Луганщині.

Бахмутський напрямок: росіяни обстріляли н. п. Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Залізне та Веселе на Донеччині.

Авдіївський напрямок: відкривали вогонь по н. п. Костянтинівка, Бердичі, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка у Донецькій області.

Новопавлівський напрямок: обстріляли райони н. п. Микільські Дачі, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка і Нескучне на Донеччині.

Запорізький напрямок: ворог обстріляв райони, зокрема, н. п. Малинівка на Донеччині та Ольгівське, Гуляйполе, Білогір’я, Оріхів, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки і Кам’янське у Запорізькій області.

Херсонський напрямок: росіяни обстріляли, зокрема Новоолександрівку, Гаврилівку, Качкарівку, Милове, Республіканець, Одрадокам’янку, Іванівку, Молодіжне, Інженерне, Антонівку та м. Херсон.

Нагадаємо, за даними Генштабу, в нашій країні загинуло вже понад 118 530 російських військовослужбовців.