RU  UA

Будь-який "Рамштайн" має значення: журналіст про ціну перемоги України над Росією

У різних регіонах Росії починають помічати велику кількість "похоронок", які йдуть з фронту.

Про це в ефірі Апострофу TV розповів російський журналіст Тимур Олевський.

За його словами, повідомлень про загибель стає настільки відчутно багато, що в регіонах, які відправили людей на мобілізацію серед перших, помітно, що втрати на війні дуже великі.

Читайте також: "Броня", ППО та німецька гра з танками: що приніс Україні восьмий Рамштайн

"Я не знаю, чи вважатиметься це програшем для Росії, але це точно стане проблемою протягом найближчого місяця-двох, коли цей вал похоронок стане у суспільній свідомості загальновизнаним фактом, який непублічно, у приватних розмовах, але обговорюють усі", - зазначив російський журналіст, додавши, що, на його думку, цей момент, здається, вже настає.

Однак оскільки керівництво Росії саме себе поставило в становище людей, які або перемагають, або втрачають все, змусити їх просто відступами чи поразками на якійсь конкретній ділянці фронту або великою кількістю втрат солдатів визнати себе такими, що програли, неможливо, впевнений він.

Але це зробити можливо лише силою української зброї й в цьому сенсі будь-який "Рамштайн" має значення.

"Перемога України залежить від сили духу українських солдатів, кількості людей, які будуть готові замінити тих, хто зараз на фронті, та, звичайно, тих ресурсів, які Захід надасть для війни", - розповів він.

Крім того, обов'язково потрібно виголошувати вголос, що затримка постачання важкого озброєння має свою криваву ціну для українських солдатів, заявив Тимур Олевський.

Нагадаємо, раніше ми писали про головні підсумки зустрічі в рамках "Рамштайн-8" 20 січня.