RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Тактика нового часу: як ЗСУ використовуватимуть нові західні танки

Головним питанням у передачі Україні західного озброєння, зокрема танків, залишається їх правильне тактичне використання.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Дайте Україні танки Leopard 2: соцмережі заполонили фотожаби та карикатури на тему можливих поставок

За його словами, західні танки створювалися з урахуванням дещо іншої тактики бою, аніж радянські, що були створені для організації "танкових кулаків".

"Абрамси", наприклад, під час операції "Буря в пустелі", не йшли просто "залізним кулаком". Це були комбіновані атаки за підтримки артилерії та авіації. І якщо нам до весни дадуть ще й літаки F-16, то така підтримка для контрнаступу танкових підрозділів буде", - пояснив він.

Так, західні країни інакше підходять до організації та планування бойових дій. Вони не використовують бронетехніку без комплексної підтримки авіацією та артилерією. Проте українська армія може використати західні танки дещо інакше, цього ніхто не забороняє.

"В польових Статутах західних країн написано одне, у нашому польовому Статуті - дещо інше. І ми будемо застосовувати танки так, як написано саме в нашому Статуті. Ця війна повністю перепише всі підручники від тактики до стратегії. Це компіляція вже відомих західних тактичних схем з тими, які були "на озброєнні ЗСУ" та з нашим креативним підходом", - додав Жданов.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": "Леопардова коаліція": як ЗСУ воюватимуть західними танками